Múltidéző és Hagyományőrző Porta

Apartman, fazekasműhely és galéria - Tapasztalja meg a múlt és a jelen harmóniáját - szeretettel várjuk!



Bemutatkozás:

A bátai emberek mindig híresek voltak a vendégszeretetről, népművészetükről, népszokásairól. - Mi is szeretnénk ezeket a hagyományokat tovább éltetni. A nyugodt és csodálatos környezetben, a Gemenc és Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekvő, erdők és vadvirágos rétek övezte faluban szeretettel várjuk Önöket.

APARTMANOK

Apartmanjaink 6-8 fő elhelyezésére alkalmasak, ahol együtt lehetnek, mégis külön tudnak vonulni a hálószobákba. Így pl. családok, unokákkal érkező nagyszülők esetén - míg a gyermek a délutáni vagy esti pihenését tölti -, a felnőttek zavartalanul nézhetik a televíziót a nappaliban. Ám ha csak kettesben érkeznek, akkor is az egész apartman a rendelkezésükre áll. A család hagyatékából maradt bútorok újjáélesztésével (sárközi bútor) berendezett szobák a múlt század hangulatát idézik, és teljes pihenést nyújtanak. Kisebb baráti társaságok esetén is lehetőséget ad a nappaliban található étkező egy jó beszélgetésre, egy palack ajándék vörösbor elfogyasztására.

Ha családnak főzni támad kedve, az alsó apartmanban konyha is található. Megbeszélés alapján sárközi ízek, helyi specialitások (Nagymama receptje alapján elkészített csúszás csibe, töltött káposzta, túrós-mákos rétes, stb.) helyben kóstolhatók, illetve közösen is elkészíthetjük.

A házhoz nagy udvar tartozik, sok gyümölcsfával, cicákkal, sütőkemencés fedett kiülővel, kerti pihenőhelyekkel, bográcsozási, grillezési lehetőséggel.

FAZEKAS GALÉRIA, FAZEKASMŰHELY

A Fazekas Galéria épülete, a Fő út 58.szám alatti parasztház és környezete a régmúltat idéző, 1889-ben épült, és 1939-es években átépített, homlokzati védettség alatt lévő épület. Itt található Szodorainé Mohr Szilvia keramikus kerámiáinak és férje Szodorai Péter Szabolcs amatőr szobrász kisplasztikáinak kiállítása, és kipróbálhatók a népi hagyományőrző mesterségek.

2003-ban megalapítottuk Fazekas Alapítványunkat, melynek célja „Sárköz” egyedülálló népművészetének ápolása.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

A család leszármazottjának férje Mikóczi Attila, különlegesen kialakított boros pincéje, kóstoltató helysége és boraiból (2013-évi nagydíjas bor) kóstolási lehetőség megbeszélés alapján. Muth József pálinkabíráló mester és a ház pálinkáiból bemutató és kóstolási lehetőség megbeszélés alapján.

Vendégeink emellett egészségmegőrző kezeléseket is igénybe vehetnek; Galvanic Spa arcmasszírozás és Reiki gyakorlatok.

KÖRNYÉK, PROGRAMLEHETŐSÉGEK

A faluban és környékén sok látnivaló várja az idelátogatókat. A kivilágított Szent Vér templom esti sétára csábít, a környező erdők pihentető sétáknak, kerékpáros erdei túráknak adnak otthont. A település a Gemenci erdő és a Duna-Dráva Nemzeti Park felfedezésére remek kiindulópont lehet. Akár aktív, akár passzív pihenésre vágynak a ide látogatók, itt minden bizonnyal megtalálják számításukat. Aki a nyüzsgést kedveli, nekik a 15 percre Mohács, 20 percre Baja és 25 percre található Szekszárd forgatagát ajánljuk.




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

7149 Báta, Fő út 9.   térkép>

Telefonszám:

06/74/490-356, Mobil: +36 70 3494887

Fax szám:

E-mail cím:

bfazekas@tolna.net

Weboldal(ak):

Telephelyek, üzletek:

Galéria (kiállítás): 7149 Báta, Fő út 58.